Clusterfeeding: Når babyen er sulten i flere timer

Sulten virker uendelig …

“Hvordan kan du fremdeles være sulten?” Mange nye mødre vil spørre, hvis babyen fortsetter å be om bryster i flere timer. Dette er et fenomen bak, mammaen kan faktisk noen ganger rane den siste nerven, for babyen, men er helt normal: Clusterfeeding.

Hva forårsaker klyngefôring?

Fôring av klynger skjer vanligvis om kvelden og vanligvis hos veldig små babyer. Selv om årsakene til dette ikke er blitt utforsket fullt ut, er stileksperter sikre på at det er helt normal oppførsel. Hos nyfødte babyer er magen fremdeles veldig liten og morsmelken fordøyes relativt raskt. Derfor kan det hende at de små bruker mye krefter på kvelden for å ta på en liten matpute for natten – og derfor drikker flere ganger etter hverandre mindre mengder melk.

En annen grunn til fôring av klynger er hormonet cholecystikinin (CCK). Det regulerer sulten til de små. Når en baby begynner å suge, stiger CCK-nivået. Det signaliserer til ham: Du er nå full. Men når hormonnivået synker sakte ti minutter senere, er sulten tilbake.

Når bør du spørre en ekspert om råd?

Mange mødre bekymrer seg når babyen deres plutselig klynger seg. De lurer på om de kanskje ikke produserer melk eller for lite næringsstoffer. Ofte blir de fortalt av leger eller andre eksperter at babyer trenger ganske regelmessige intervaller annenhver til fjerde time etter brystet. Dermed er avvikende perioder ingen grunn til bekymring.

Bare når de små ser ut til å ville ammes permanent, uansett hvilken tid på dagen eller natten, og ikke øker eller til og med går ned i vekt, bør du oppsøke legen, jordmoren eller en ammekonsultasjon. Selvfølgelig kan hver mor også sørge for sine pålitelige mennesker, enten klyngefôringen fremdeles er i normal ramme eller ikke – ekspertene hjelper endelig med det!

Dette gjør klasefôring morsommere for mødre

De timelange stilløktene forlater ikke Mamis sporløst. Så vakker som bindingstiden med babyen er, kan amming være like utmattende og smertefullt – for ikke å nevne at en klyngefôring natt berøver søvn. Derfor er det viktig at moren gjør seg så komfortabel som mulig når den lille liker å henge på brystet i flere timer om gangen.

 

  • Gi vann eller en kopp te
  • Ha snacks klare, hvis det tar litt lengre tid
  • ha en god bok eller lydbok i nærheten
  • slå på favorittserien og lene deg tilbake

 

Generelt sett bør ikke mamma være stresset og prøve å ikke påføre babyen en rytme. Vanligvis vet de små selv best når, hvor ofte og hvor lenge de trenger melk. Lytt til magefølelsen og tilliten til barnet ditt – til og med klyngefôringsfasen vil passere en dag!

 

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70