Så lenge er solkrem holdbar

Ifølge emballasjen er de fleste solkrem bare stabile i ett år etter åpningen. Hvis du legger merke til noen få ting, vil du ha litt solkrem lenger! Solkrem er som alle kosmetikk med et trykt kanikon som er forsynt med et tall. Mesteparten av solbeskyttelsen er en “12”. Etter åpning skal den derfor brukes opp innen tolv måneder. Men er det virkelig mulig å bruke solkrem for bare en sesong?Svaret er ikke før, sier Sabine Schütze fra SWR Environmental Department. Indikasjonen betyr bare at produsenten garanterer holdbarheten i den trykte perioden. I utgangspunktet varer det mye lenger. Men du må være oppmerksom på to ting:

  1. Hold flasken eller røret rent. Med sand fra stranden kan bakterier ellers komme inn i interiøret.
  2. Beskytt solkremet mot varme. For eksempel, hvis flasken er i den varme bilen i flere uker, faller solbeskyttelsesfaktoren.

 Hånd kremer et barns arm

Mye hjelper mye. Dette er den første regelen når du bruker krem. Hvem tar mindre, når ikke spesifisert SPF.Hvem bryr seg forsiktig med solkremet, så godt og liker å ha ett eller to år lenger noe fra henne. I hvert fall tid å kaste bort, så snart lukten eller tekstur av kremet endres.Uansett alder av solkrem gjelder: Bruk sjenerøst, fordi i dette tilfellet mottoet “mye hjelper mye” faktisk gjelder!

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70